Logo Logo
OM OSSBUNADERHVA SKJER?TIPSSORTIMENT
 
Nordlandsbunaden

Nordlandsbunaden er en av våre mestselgende bunader. Kanskje ikke så rart iogmed at den flere ganger har gjort det svært godt i avstemninger om Norges vakreste bunad? Denne bunaden leveres i grønt eller blått klede, med broderier på liv, stakk og lomme. Skjorta er i hvit lin med broderi på linning og mansjetter. Capen er delvis håndsydd, i grønn eller blå damask og med gult ullfor. Lua er i silke, også den er grønn eller blå. Det skal brukes hvite strømper til denne bunaden.

 

TILBEHØR

Sølvet
Sølvet består av ei stor og ei lita sølje i oksidert eller forgylt sølv. Spennene til vesten finnes i presset eller gravert utgave. I tillegg skal det være støpte mansjettknapper. .

>>se større bilde>>

   Sølje

>>se større bilde>>

 

 

Capen
Capen er utformet etter modeller som i dag henger på Vefsn museum. Den fås i blå eller grønn ulldamask, og er fôret med korngult ullstoff. Den lukkes med en gravert sølvspenne i halsen. Sjalet er i mercerisert bomull.

 


Løslomma
Løslomma er i samme stoff som stakken og har blomsterbroderi. Låsen fås i nysølv eller ekte sølv.

 

 

Åpningstider

Man-Fre 10-19
Lørdag 10-18

Velkommen til en tradisjonsrik handel!

Telefonservice
Vanskelig å nå oss på telefon?
Telefon: +47 22 42 10 75
Bestilling
Vi sender varer i oppkrav ved bestilling på minimum kr 250,- I tillegg kommer postens satser ved forsendelse, og kr 100,- i ekspedisjonsgebyr.

Ønsker du å bestille varer, kan du sende oss en bestilling på e-post: 
butikk@dennorskehusfliden.no 

Vi sender dessverre ikke varer til utlandet.