Logo Logo
OM OSSBUNADERHVA SKJER?TIPSSORTIMENT
 
Hardangerbunad

Hardangerbunaden er en av våre mest tradisjonsrike bunader. og en av de bunadene som har vært i bruk til daglig og deretter gått direkte over til å bli en festantrekk. Dette medfører at det er mange livstoff å velge mellom, både silke, fløyel, damask og klede benyttes. Den vanligste fargene r rød, men grønne liv finnes også.Den svarte stakken er enten piperynket eller foldelagt. Et av kjennetegnene er de fanatstiske hardangerbroderiene på forkle og skjorte, og her har vi et godt utvalg av motiver. Vi kan også være behjelpelige med å kopiere gamle arvestykker. Bringeklutene fåes både i korssting og perlebrodert, eller med en kombinasjon. Vi har dette og perlebelter på lager, og tilbyr også hjelp til reparasjon av eldre perlearbeid. Det er utarbeidet en cape til Hardangerbunaden, i to lengder. Den korte går ned til fingerspissene, mens den lange rekker omtrent ned til smalleggen.

Det er ikke lomme til denne bunaden. Hodeplagg varierer, jenter bruker perlebrodert lue, ungjenter et roggebånd som originalt ble vippet i håret men som nå er ferdig montert og ligger rundt hodet. Gifte kvinner går med skaut.

 Klikk på bildet for å se i større versjon

TILBEHØR

Sølvet
Sølvet til kvinnebunaden skal være forgylt. Til mannsbunaden kan det brukes en blanding av hvitt og forgylt sølv.


   

Bringeklut
Bringeduk og belte. Her er det mange varianter; broderte, perlet og vevde. Bare gifte kvinner kan bruke sølvbelte.


 

Belte og forkle

 


Åpningstider

Man-Fre 10-19
Lørdag 10-18

Velkommen til en tradisjonsrik handel!

Telefonservice
Vanskelig å nå oss på telefon?
Telefon: +47 22 42 10 75
Bestilling
Vi sender varer i oppkrav ved bestilling på minimum kr 250,- I tillegg kommer postens satser ved forsendelse, og kr 100,- i ekspedisjonsgebyr.

Ønsker du å bestille varer, kan du sende oss en bestilling på e-post: 
butikk@dennorskehusfliden.no 

Vi sender dessverre ikke varer til utlandet.